Kiinteän laajakaistayhteyden rakentaminen Yli-Kannukseen

Julkaistu:

Aloite valtuustonkokoukselle 11.10.2022

Kuituverkon saatavuus Kannuksessa tulisi olla tasavertaista niin taajama-alueella kuin kylilläkin. Keskikaistalta saamieni tietojen mukaan Kannuksessa on vielä katvealueita ja talouksia, joilla ei ole mahdollista ottaa käyttöön kuituverkkoa edullisesti. Kuituverkkoa ei ole vedetty Lestijoen pohjoispuolelle Riuttasentien loppupäästä Lepistöntien suuntaan eikä osaksi Ylikannuksentien eikä koko Polvikosken tien varteen. Talouksia ilman kuituverkkomahdollisuutta em. alueella on Keskikaistan mukaan noin 50 kpl. 

Tietojeni mukaan Traficomilla on tällä hetkellä 32 m€ EU:lta saamaa elvytysrahaa, jota kunnat voivat edelleen hakea kuituverkon runko-osuuden rakentamista varten. Hankkeen kokonaistuki on 66% ja kuntarahan osuus Kannuksessa 33%. Traficomin lisäksi on ELY:ltä haettavissa maaseudun kehittämisrahaa, mutta sen osalta on aikataulu vielä auki. 

Tietääkseni kaupallinen toimija ei ole kiinnostunut em. alueelle kuituverkkoa tekemään. Sen sijaan Osuuskunta Keskikaista on asiasta kiinnostunut. Traficomin tukirahaosuus on sen verran suuri, että kuidun rakentaminen on kaupungille kannattavaa infrainvestointia. 

Traficomin sivuilta selviää, että julkinen kuuleminen laajakaistahankealueista on käynnissä Keski-Pohjanmaalla. Lausunnot on pyydetty lähettämään viimeistään 19.10.22. On kunnan vastuulla tehdä selvitys niistä alueista, joilla yhteydet eivät toimi. Esitämme, että Kannuksen tekninen osasto lisää Ylikannuksen suunnaalla oleva oheisen kartan mukaisen, Traficomin Kannusta koskevasta kuulemiskartasta puuttuvan, alueen vireillä oleviin hankehalueisiin 19.10.22 mennessä. 

Lisää julkaisuja

22.1.2022

Mitä tiedetään Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueelle tulevasta rahasta?

Tulevien hyvinvointialueiden päättäjät ovat vastuussa noin 274M€ rahasta, mikä tulee valtiolta Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueelle jaettavaksi. Summasta soten osuus on n. 268M€

19.1.2022

Keski-Pohjanmaan vuodeosastot osana hyvinvointialueen palveluverkkoa

Kokoomuksen linja on, että lähipalvelut turvataan. Kokoomus ei ole vähentämässä Keski-Pohjanmaalla vuodeosastojen määrää tai paikkoja, ei supistamassa palveluverkkoa, eikä huonontamassa

9.1.2022

Veteraanien puolisoiden ateriaetu saa jatkua

Keskipohjanmaa-lehdessä oli 4.1.22 ikävä pääkirjoitus: ”Kannuksen valtuutetut nukkuivat”. Määrärahaa siirtoa koskevan päätöksenteon voi ilmaista noinkin negatiivisesti, jos haluaa. Valtuutettujen tahtotila