Oikealla tekn.ltk:n pj Janne Kivioja. Vas. kuntavaaliehdokas (Kok.) Harri Mäki-Petäjä

KOIRAPUISTON PAIKKAA ETSIMÄSSÄ

Julkaistu:

Koirapuiston paikka kannatta harkita huolella. Keskustan kehittäminen on kesken ja lähistön asukkaat ovat ilmaisseet tahtonsa.

Kävin katsomassa Kannuksen kaupungin keskustan jokirantaa, johon oli tutustumassa myös tekninen lautakunta ja kaupunginjohtaja. Paikalle oli kerääntynyt lähistön asukkaita ilmaisemaan mielipiteensä. Keskustelua käytiin vilkkaasti, hyvässä hengessä.

Koirapuisto tarvitaan, siitä kaikki olivat samaa mieltä. Mielestäni kipeimmin sitä tarvitsevat opiskelijat koirineen, koska Kannuksessa toimii Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, jossa on kennelpainotteinen eläintenhoidon osaamisala. Koulutus on yksi suosituimmista ammatillisista perustutkinnoista. Myös lukiokoulutuksessa Kannuksessa on yhdistelmätutkintoon mahdollistava suosittu ”Kennel-linja”.

Paitsi nuoret opiskelijat, koirapuistoa tarvitsevat myös kaupungin asukkaat, joilla on koira/koiria perheessä. Hyvässä koirapuistossa on virikkeellinen maasto. Hyvän koirapuiston tunnistaa myös siitä, että alue on aidattu tukevalla aidalla, koirapuistossa on vain yksi riittävän leveä kulkuportti, aitaus on riittävän suuri ja mielellään kahteen osastoon jaettu, maapohja on helppo pitää siistinä eikä muutu sateella kuravelliksi, koirapuistossa on kannelliset jäteastiat, vesipiste, penkkejä ja lapioita ja haravia siistimistä varten.

Kannuksessa koirapuistoa on suunniteltu keskelle kaupunkia joen rantaan. Asutusta on lähellä joen toisella puolella. Asukkailla ja osalla lautakunnan jäsenistä olikin huolena se, että ääni kulkee vettä pitkin hyvin ja häiritsee asukkaita. Se on totta. Audionomina tiedän erityisen hyvin, miten ääniaallot etenevät tiheässä väliaineessa, vedessä hyvin. Koiran haukkumisäänet ovat todellinen huoli, koska lähellä olevat asukkaat kokevat kaipaavansa enemmän hiljaisuutta. Tekniselle lautakunnalle on myös toimitettu 21 henkilön nimilista, jossa toivotaan että koirapuistolle pitäisikin etsiä sopivampi paikka. Toivon, että lautakunta ottaa huomioon asukkaiden tahdonilmaisun. Näin vältyttäisiin myös valituskierteeltä, jolloin koirapuiston rakentaminen siirtyisi hamaan tulevaisuuteen.

Koirapuiston paikkaan vaikuttaa myös se, että Kannuksen kaupungin voimassa olevan suunnitelman mukaan kaupunkikuvaa on tarkoitus kohentaa: kaavan tavoitteena on ollut mm. pyrkiä tuomaan Lestijokea paremmin esille ja kehittää joen ranta-alueita kaupunkilaisten virkistysalueena. Näkisin mielelläni tämän kehityksen vihdoinkin tapahtuvan. Koirapuiston sijoittaisin esim. Kitinkankaan alueelle, jossa asukkaat lenkkeilevät muutenkin. Löytyisikö sieltä parempaa virikkeellistä maastoa, kuin mitä nyt suunniteltu asfaltoitu alue ja jyrkkä rinne ovat?

 

 

Oikealla tekn.ltk:n pj Janne Kivioja. Vas. kuntavaaliehdokas (Kok.) Harri Mäki-Petäjä

Vasemmalla Harri Mäki-Petäjä (kok.kuntavaaliehdokas), Matti Koskinen (asukas), Sirkka Juusela-Pekkarinen (Kok. Pj, kuntavaaliehdokas), Janne Kivioja (tekn. ltk:n pj) ja oikeassa reunassa näkyy mittausteknikko Matti Salmela. 

Lisää julkaisuja

22.1.2022

Mitä tiedetään Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueelle tulevasta rahasta?

Tulevien hyvinvointialueiden päättäjät ovat vastuussa noin 274M€ rahasta, mikä tulee valtiolta Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueelle jaettavaksi. Summasta soten osuus on n. 268M€

19.1.2022

Keski-Pohjanmaan vuodeosastot osana hyvinvointialueen palveluverkkoa

Kokoomuksen linja on, että lähipalvelut turvataan. Kokoomus ei ole vähentämässä Keski-Pohjanmaalla vuodeosastojen määrää tai paikkoja, ei supistamassa palveluverkkoa, eikä huonontamassa

9.1.2022

Veteraanien puolisoiden ateriaetu saa jatkua

Keskipohjanmaa-lehdessä oli 4.1.22 ikävä pääkirjoitus: ”Kannuksen valtuutetut nukkuivat”. Määrärahaa siirtoa koskevan päätöksenteon voi ilmaista noinkin negatiivisesti, jos haluaa. Valtuutettujen tahtotila